Våra rum

Mysigt och charmigt med väl valda interiörer, och i all sin enkelhet, unikt med sina välplanerade kvadratmetrar. Våra dubbelrum är väldigt små och fina med Smögens skönaste sängar. Vi driver vårt Gästgiveri i privat regi i vårt egna hem.

Gästgiveriet utgör hela övre våningsplanet samt två fristående hus på tomten som kallas Lillstugan och sviten Lilian Lindh . Trappan upp till övre våningsplanet i huvudhuset är brant. Rummen är utrustade med 120, 140 och 160 cm sängar, kuddar och täcken från Carpe Diem.

Boka rum

All interiör och exteriör har bytts ut. Samtliga inventarier är nyinköpta.
Gästgiveriet har fullt utrustade bekvämligheter för att tillgodose våra gäster.

Våra rum

Detta ingår i din bokning och gäller samtliga rum

  • Lakan och handdukar
  • Schampo och balsam
  • Fri Wifi

Fem toaletter och fyra duschar varav tre toaletter och duschar är gemensamma, de andra är anslutna till ett eller fler rum. Tvättservice erbjuds i mån av kapacitet etc. mot en avgift om 100 kr per tvätt

Gästgiveriet utgör ett helt våningsplan med fler gemensamma ytor. Här tillgodoses gästerna med en gemensam espresso maskin.

I vår restaurang får gäster gärna äta medtagen frukost. Prata med oss i restaurangen för att tillgå porslin och bestick etc.

Alla våra gäster har 10 % rabatt i vår restaurang som ligger i anslutning till Gästgiveriet.

En bra dag börjar på natten

Därför har vi valt Carpe Diem sängar från serien Sandö med tillhörande
”Luxury bäddmadrasser” för maximal sov-komfort till rummen. 

Praktisk information

ALLMÄNT
Minimi bokning
Minimibokning 2 nätter och gäller hela säsongen från juni till augusti.

BOKNING OCH BEKRÄFTELSE
Incheckning och utcheckning
Rummet står till ditt förfogande senast från kl. 15.00 ankomstdagen.
Avresedagen måste du lämna rummet senast kl. 11.00.

Bokning och bekräftelse
En bokning är bindande i och med att den har bekräftats. Detta kan ske muntligen eller skriftligen, t.ex. via e-post. Du och Gästgiveriet har därmed träffat ett avtal.

Betalning
Samtliga bokningar förskottsbetalas och sker i samband med bokningen.

Vid bokningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning ska ske.

Vad krävs vid incheckning
Innan incheckningen ska hela boendevistelsen vara fullt betald inklusive extra avgifter. Betalningen görs i samband med bokningen och görs via internetbank och/ eller kort.
Fotolegitimation kan komma att krävas.

Sen ankomst
Rummet är reserverat för ankomst senast kl. 17.00. Räknar du med att komma senare, måste du meddela oss skriftligt på förhand för att inte riskera att rummet hyrs ut till annan gäst.

Avbeställning
Gästgiveriet är litet och då vi endast har ett begränsat antal rum har det blivit väldigt eftertraktat för våra gäster att komma hit. Detta medför att vi ej kan erbjuda avbokningsbara rum.

Bokningen är bindande och går ej att avbeställa Det sker ingen återbetalning, ändring och/ eller avbokning vid utebliven ankomst eller annat förhinder.

Vi förbehåller oss rätten att avboka bokade rum om gästen i samband med incheckning och/ eller under vistelsen visar tecken på användning av narkotika och/ eller en alkoholkonsumtion så stor att de utgör fara för sig själv och/ eller andra

Avbeställning och utebliven ankomst
Om hotellet haft särskilda kostnader med anledning av din bokning blir du ersättningsskyldig för dessa.

Språk
Vi hanterar språk utan problem – svenska, engelska, franska, italienska och tyska.

Lås och säkerhet
Alla dörrar är försedda med kodlås.

Hotellets skyldigheter
Om hotellet inte kan ge dig rum enligt överenskommelse, har du rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt eller bättre rum inom hotellet eller på hotell med likvärdig standard.

TILLÄGG
Extramadrass
Det tillkommer en extra avgift om 280 kr per natt vid inlåning av extramadrass. Vid inlåning tillkommer extra lakan, påslakan, örngott, badhandduk, handhandduk och golvhandduk. Extramadrass är endast möjlig att tillgodose i rum Leonore Lo och Lilian Lindh. Dimensioner: 90 x 200 cm.
Detta bokas och betalas innan ankomst. Kontakta oss per mail eller telefon.

2 personer i enkelrummet
Är ni två gäster i vårt enkelrum Rosa Lavin, tillkommer en extra avgift om 250 kr per natt. Ni tilldelas en extra uppsättning täcke och kudde samt lakan och badlakan.
Detta bokas och betalas innan ankomst. Kontakta oss per mail eller telefon.

Parkering
Vi kan tyvärr ej erbjuda parkering hos oss. Det är endast tillåtet att stanna bilen vid Gästgiveriet vid in- och utcheckning. Det är ej tillåtet att stanna eller parkera på grannarnas parkering. Du hittar både fri- och avgiftsparkering i nära anslutning till Gästgiveriet. För att se parkeringsöversikt på ön, klicka här

Vår Trivselpolicy
Vårt älskade Smögen är otroligt omtyckt och många vill vara där. Det har också lett till ett grannskap med tät bebyggelse. Det finns hus vars långsida går in i grannens kortsida. Boyta behöver ej betyda tillkommande tomtyta. Därför kan det ibland kännas som att du bor i grannens knä. Vi vill ta hänsyn till just grannarna samt våra gäster. Tysta timmar är mellan klockan 00:00 – 08:00.

Är man efter klockan 00:00 fortsatt sugen på kvällens frestelser och flärd är det ca 2 minuter gångavstånd till närmsta fest på Smögenbryggan. Spatsera vidare 10 min och du hamnar i vackra Vallevik som fortsätter leverera efterfester och nakenbad i soluppgången år efter år.

Är det mot förmodan någon gäst som inte följer vår trivselpolicy så förbehåller vi oss rätten att avvisa dessa gäster från Gästgiveriet utan möjlighet till återbetalning.

Legitimation och åldersgräns
Ett giltigt legitimation kan krävas vid incheckning. Lägsta åldersgräns för incheckning är 18 år.

Tjänster
Ej bagageförvaring

Djurfri zon
Det är inte tillåtet att medta hund eller andra djur in på Gästgiveriet utan att meddela detta vid bokningen. Begär skriftlig bekräftan från oss. Vi har begränsat antal djuranpassade rum.

Rökfritt
Rökfritt Gästgiveri. Gäller gästrum samt allmänna utrymmen.

Vid mer brådskande och akuta ärenden se kontaktlista och telefonnummer i kontaktboken.


FÖRVARING AV VÄRDESAKER OCH BAGAGE
Förvaring
Du ansvarar själv för din egendom och dina värdesaker.
Värdefull egendom
Gästgiveriet har ingen skyldighet att förvara egendom​ och är ​ej ersättningsskyldig​a ​för gästers egendome​n. Vi erbjuder inte värdeskåp på rummen. 

Din egen säkerhet
Du bör alltid ta reda på var nödutgångar​ och brandsläckare finns. Denna information finns på insidan av din rumsdörr, i särskild informationspärm ​i Gästgiveriets gemensamma utrymme ​och/eller ​i​ restaurangen. 

Om du upptäcker brister i säkerheten, ber vi dig att omgående anmäla detta till ​o​ss.

DINA EGNA ÖNSKEMÅL
Inredning anpassad till kunder med funktionshinder
Vi kan dessvärre inte erbjuda ett välanpassat Gästgiveri för kunder med funktionsnedsättningar. Trappan upp till Gästgiveriet är brant och smal med endast enkelsidig ledstång. Rummen är små och saknar särskilda behov av tillgänglig- och åtkomlighet. Likaså gäller för de gemensamma utrymmena. Viktigt att du precisera önskemålen när du bokar, så är du säker på att Gästgiveriet är rätt rustat och kan förbereda din ankomst på bästa sätt.

Rökning
Vi har endast rökfria rum. Vill du röka på Gästgiveriet bör du redan vid ankomst fråga om och var detta går att ordna. Vid överträdelse av rökförbud har Gästgiveriet rätt att debitera kunden kostnaden för tvätt av textilier m.m.

Husdjur
Önskar du ta med ett husdjur, meddela detta när du bokar rummet så ser vi om det går att ordna. Kostnad 150 kr/ natt.

Teknisk utrustning
Behöver du någon särskild teknisk utrustning bör du meddela detta i god tid innan ankomst. Detta för att dina önskemål i möjligaste mån ska kunna tillgodoses.

Mat
Har du särskilda önskemål vad gäller mat i Restaurangen (vegetariskt, glutenfritt m.m.) kan du gärna framföra dessa vid bokningstillfället och/ eller i god tid innan ankomst så har vi bättre chans att tillgodose önskemålen.